Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Βιωματική Εκπαίδευση στα Σχολειά της Εργάνης

Συνεχίζουμε...!

Την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στα σχολικά συγκροτήματα της Εργάνης, διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία δράση που διοργάνωσε η "Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Αττικής" (Σ.Ε.Σ.Ε.Ο.Α.), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βύρωνα και την "Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Δήμου Βύρωνα", με σκοπό τη Βιωματική Εκπαίδευση μαθητών και οδηγών στην απαιτητική διαδικασία:
Απεγκλωβισμός Επιβατών από καιγόμενο Λεωφορείο
Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές της 5ης και της 6ης τάξης Δημοτικού, των όμορων σχολείων της περιοχής (5ο και 11ο). Τα μικρά παιδιά, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, έλαβαν μέρος επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενθουσιασμό αλλά και υπευθυνότητα. Μετά το τέλος της διαδικασίας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κράνη των πυροσβεστών και γενικά να πειραματιστούν με τον εξοπλισμό της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Δήμου Βύρωνα, δίνοντας ιδιαίτερη χαρά τόσο στα ίδια, όσο και στους συνοδούς τους.
Η συμμετοχή του Δήμου Βύρωνα στη συγκεκριμένη άσκηση είχε διττό χαρακτήρα. Από τη μια να συνδράμει στην εκπαίδευση των μαθητών ώστε να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και πειθαρχία μια πιθανή δυσάρεστη κατάσταση, αλλά και να περάσει το μήνυμα ότι ο αύλιος χώρος των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής της Εργάνης, είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε για τα παιδιά και ανήκει εξ' ολοκλήρου σε εκείνα...

https://youtu.be/hFH-cIvCfKU






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου