Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Συνεχίζουμε...!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε  το πρώτο μέρος  των δράσεων για την Οδική Ασφάλεια και Παιδιά, με την γιορτή Παιδικής Οδικής Ασφάλειας στο Πεδίο του Άρεως, το Σάββατο 9 Μαΐου η οποία περιελάμβανε πολλαπλές δράσεις  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας Αφιερωμένη στα Παιδιά (4-10 Μαΐου)
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ξεκινήσαμε την Δευτέρα 4 Μαΐου, σε συνεργασία με τον σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα και με πλήθος φορέων που δραστηριοποιούνται γύρω από το φλέγον αυτό θέμα,  με τα εγκαίνια της έκθεσης αφίσας  για τη Οδική Ασφάλεια στην Πεζογέφυρα Κηφισίας & Στεφάνου Δέλτα που κατασκευάστηκε στον τόπο που φονεύθηκε και εγκαταλείφθηκε ο 15χρονος πεζός Σόλων Καρυδάκης το 2009.
Παράλληλα στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) στην έκθεση του GR Design εκτίθεντο έργα γραφιστών για την οδική ασφάλεια και τίτλο: Ένα παιδί είναι Ένα παιδί, Δεν είναι κινούμενος στόχος.
Στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού πραγματοποιήθηκε δωρεάν έλεγχος οχήματος και παιδικών καθισμάτων, σε συνεργασία με την  Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων εκπαιδευτών Οδήγησης Αττικής
Θέσαμε σε λειτουργία μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εφαρμογή, για να ελέγξουν τις γνώσεις σε σχέση με την κυκλοφορία, όλοι όσοι χρησιμοποιούν το οδόστρωμα, την οποία επισκέφθηκαν πολλοί μαθητές και παραμένει on-line στην διεύθυνση: http://learn.seseoa.gr/
Την Παρασκευή στο 59ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών και το Σάββατο στην οδό Μαυροματαίων, ολοκληρώθηκαν δράσεις με σκοπό την Βιωματική Εκπαίδευση μαθητών και οδηγών στην απαιτητική διαδικασία:  Απεγκλωβισμός Επιβατών  καιγόμενου Λεωφορείου
Η διαδικασία περιλάμβανε βασικές οδηγητικές τεχνικές και προσεγγίσεις, για την πιο γρήγορη και απρόσκοπτη εκκένωση του λεωφορείου στο οποίο έχει ξεσπάσει φωτιά. Η Βιωματική εκπαίδευση έγινε με προσομοίωση πραγματικών συνθηκών πυρκαγιάς, και με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις ασφαλείας.
Η προσπάθεια κοινή για την Περιφέρεια Αττικής και για όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται γύρω από το κεφαλαιώδες αυτό ζήτημα!
·       Για τα παιδιά που χάθηκαν.
·       Για τα παιδιά που δεν πρέπει να χαθούν στους δρόμους!
·       Γιατί τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα.
·       Γιατί πρέπει και μπορούμε να τα σταματήσουμε!
Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Αττικής (Σ.Ε.Σ.Ε.Ο.Α.)  και με όσους φορείς επιθυμούν θα συνεχίσει τις δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια γιατί αποτελεί κυρίαρχη πολιτική και προτεραιότητα..!
                                                                                                                      Γραφείο Τύπου
info@seseoa.gr
......................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου